رفتن به محتوای اصلی

museum_menu_primary1

  • صفحه نخست
  • اخبار
  • مجموعه ها
  • گنجینه ها
    • تاریخ حرم رضوی
    • تمبر
    • سکه
    • اسکناس
    • هنرهای تجسمی
    • آبزیان
    • نجوم
    • ساعت
    • سلاح
    • ظروف
    • مدال
  • رویدادها
  • وقف و اهدا
  • حفاظت و مرمت
  • پژوهش
  • انتشارات
  • کتابخانه تخصصی
  • چندرسانه ای
  • مقالات
  • مشاهیر
  • هنرمندان
  • دانستنی ها
  • سوالات متداول
  • خدمات
  • بازدید مجازی
  • درباره ما
  • Fa

museum_menu_tools

  • سوالات متداول
  • تماس با ما
  • نقشه سایت
خانه
تاریخچه وقف و اهدا

آستان ملکوتی امام هشتم (ع) هر روزه، میزبان خیل عظیم زائران داخلی و خارجی است که از جای‌جای این کره خاکی برای عرض ارادت به پیشگاه امام رئوف(ع)، مهمان صحن و سرای حرم مطهر رضوی می‌شوند.
در بین شمار کثیر این زائران شیفته حضرت علی‌بن‌موسی‌‌الرضا(ع)، کم نیستند عاشقانی که آثار نفیس خود را وقف روضه رضویه می‌کنند. اشیای ارزشمندی که گاه میراث خانوادگی‌ و یا هنر دست‌شان است. آثاری بی‌بدیل که موزه‌های آستان قدس رضوی، مکانی است برای تجلی ارادت خالصانه و پاک این واقفان هنردوست. طوری که در پشت ویترین‌های شیشه‌ای گنجینه‌های مختلف حرم مطهر رضوی، می‌توان اشیاء هنری و تاریخی بسیاری را از نزدیک دید که نام واقفان بخشنده بر اتیکت کوچک آن‌ها نقش بسته است.

واقفان و اهداکنندگان

شخصیت ها
مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)
بزرگترین اهداکننده اشیای موزه‌ای و نسخ خطی به آستان مقدس رضوی در توصیف وقف به‌عنوان میراث جاویدان می فرمایند: "سنت وقف را می توان یکی از برترین آموزشهای علمی اسلام برای انفاق ماندگار مفید شمرد". آثار اهدايی معظم له به موزه آستان قدس رضوی توسط سران کشور های خارجی ، شخصیت های برجسته ایرانی و خارجی ، هنرمندان و ارادتمندان به مقام معظم رهبری اهداء شده است و ایشان طی چندین دوره در سالهای 1373تا 1396 به موزه آستان فدس رضوی اهداء نموده اند.

برخی از آثار اهدایی:

 

1- تابلوی معرق چوب عصر عاشورا

این تابلو متشکل است از 30 نوع چوب به رنگ‏های طبیعی و همچنین صدف، مس، برنج و آلومینیوم، سازنده: جمعی از بسیجیان کرج به سرپرستی محمد توانا، در 1381 ش، ابعاد 6×4 متر، اهدایی بسیج تهران، در 1382 ش.

2- مجموعه اوراق چاپی قرآن کریم

این اوراق قرآنی که به صورت نفیس (فاکسیمیله) چاپ شده است، در دیدار ولادیمیر پوتین؛ رئیس جمهور روسیه با مقام معظم رهبری اهدا شده است. تعداد اوراق: 97 برگ، جنس: کاغذ گلاسه، قطع: رحلی، تاریخ اهدا: 1394 ش.

3- سنگ حرم حضرت سیدالشهداء (ع)

قطعه ای از سنگ مرمر متعلق به کف داخل ضریح مطهر حضرت سید الشهداء (علیه السلام) است، ابعاد: 5/23× 3/16× 5/3 سانتی‏متر، اهداکننده: ستاد بازسازی عتبات (توسط خانواده شهید شیروانیان و همسر سردار شیرازی)، در سال 1424 ق.

4- بقایای پرچم واقعه جهاد اسلامی

بقایای پرچم واقعه جهاد اسلامی عشایر عرب خوزستان علیه انگلیس بعد از جنگ جهانی اول مربوط به سال 1294 ش. این پرچم که نماد مقاومت و استکبارستیزی است در سال 1375 توسط سید جابر موسوی آلبوشوکه اهدا شده است.

هنرمندان
محمود فرشچیان
محمود فرشچیان
وی در عین توجه به مبانی سنتی نقاشی، سبکی نو دارد و به سبب آثاری که درباره برخی موضوعات شیعی پدید آورده، مشهور است. خارج‌کردن نقاشی از هنری وابسته به شعر و ادبیات و استقلال‌بخشیدن به آن، سه‌بعدی کردن نقاشی با نگاه به هنر غرب، و همچنین نگاه ویژه به بازسازی مفاهیم دینی و شیعی، از جمله شاخص‌های هنر و آثار اوست. خلق آثاری چون «تابلو عصر عاشورا» و «تابلو شام غریبان»،«تابلو ضامن آهو» و نیز طراحی و نظارت بر ساخت ضریح امام رضا(ع) و ضریح امام حسین(ع)، از برجسته‌ترین کارهای هنری فرشچیان است. وی از سال 1369 تا 1396ش، 18 اثر خود را به موزه حرم امام رضا(ع) اهدا کرده است.

برخی از آثار اهدایی:

 

1- عصر عاشورا، اهدایی 1369

مشهور‌ترین اثر تجسمی درباره واقعه عاشوراست. موضوع اثر، بازگشت اسب بی‌سوار به سوی خیمه‌ها، پس از شهادت امام حسین(ع) در عصر عاشورا، و نمایش حزن و اندوه اهل بیت امام در مواجهه با این صحنه است.

2- ضامن آهو2، اهدایی 1389

این اثر حضرت امام رضا (ع) را در هاله‌ای از نور نشان می‌دهد و در کانون و مرکز اصلی اثر آهوانی که به ایشان پناهنده شده و از دست صیاد گریخته‌اند قرار دارند و صیاد نادم و پشیمان، کمان را با زانوان شکسته و در حالت تعظیم و تکریم به حضرت رضا (ع) است.

3- آسمان چهارم، اهدایی 1394

داستان این تابلو در واقع بازگو کننده واقعه بزرگ شب معراج حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) می باشد. در این تابلو حکایت عروج حضرت محمد (ص) از آسمان چهارم می باشد و فرشتگان مقرب او را همراهی می کنند.

4- عرش بر زمین، اهدایی 1396

این تابلو بازگو کننده واقعه عاشورا و صحنه تأثر انگیز وداع حضرت زینب (س) با پیکر مطهر امام حسین (ع) در گودی قتلگاه است.  در این تابلو، فقط دو پای مبارک امام حسین (ع)  دیده می‎شود و پیکر مطهر حضرت با ظرافت خاصی در پشت تل خاک قرار گرفته است.

ورزشکاران
غلامرضا تختی
غلامرضا تختی
غلامرضا تختی متولد ۵ شهریور ۱۳۰۹ در تهران و ملقب به جهان‌پهلوان، نخستین ورزشکار ایرانی بود که در سه المپیک مدال گرفت. تختی در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن به همراه امامعلی حبیبی نخستین مدال‌های طلای تاریخ ورزش ایران در بازی‌های المپیک را کسب کرد. او با یک مدال طلا و دو مدال نقره المپیک، دو طلا و دو نقره قهرمانی جهان و یک طلای بازی‌های آسیایی در فهرست برترین‌های قرن فیلا در جایگاه سیزدهم قرار دارد. وی یکی از سه کشتی‌گیر ایرانی در کنار امامعلی حبیبی و عبدالله موحد است که تصویر آن‌ها در تالار افتخارات فیلا نصب شده است. ارادت و علاقه بسیار زیاد مرحوم جهان پهلوان تختی به ثامن الحجج، امام علی بن موسی الرضا (ع)، موجب شد تا مدال ها و بازوبند پهلوانی اش مطابق وصیت‎نامه وی به موزه آستان قدس رضوی اهداء شود؛ درحال حاضر، سی و شش مدال و یادبود از این پهلوان جوانمرد، در «گنجینه مدال آستان قدس رضوی» به نمایش گذاشته شده است.

برخی از آثار اهدایی:


1-  مدال‌های بازی‌های المپیک:

1952 هلسینکی: مدال نقره وزن 79 کیلوگرم
1956 ملبورن: مدال طلای وزن 87 کیلوگرم
1960 رم: مدال نقره وزن 87 کیلوگرم
1964 توکیو: چهارم وزن 97 کیلوگرم
 

2- مدال‌های قهرمانی جهان:

1951 هلسینکی: مدال نقره وزن 79 کیلوگرم
1954 توکیو: نفر پنجم وزن 87 کیلوگرم
1959 تهران: مدال طلای وزن 87 کیلوگرم
1961 یوکوهاما: مدال طلای وزن 87 کیلوگرم
1962 تولیدو: مدال نقره وزن 97 کیلو گرم
 

3- مدال‌های بازی‌های آسیایی:

1958 توکیو: مدال طلای وزن 87 کیلوگرم
 

4- مدال‌های مسابقات کشوری:

1329: مدال طلای مسابقات قهرمانی کشتی باشگاه های کشور (باشگاه پولاد)
1337: مدال طلای مسابقات پهلوانی کشتی باشگاه‏ های کشور (باشگاه دارایی)
1335-36-37: بازوبند پهلواني ایران

دانشمندان
دکتر امرالله احمدی
دکتر امرالله احمدی
مرحوم دکتر امرالله احمدی (1332 - 1389) یکی از پژوهشگران عرصه داروهای گیاهی بود که داروی گیاهی ضد سرطان حصا-آ ( HESA-A) از یادگارهای ارزشمند ایشان می باشد. همچنین از ایشان فرمولاسیون داروهایی در کمک به درمان بعضی‌ از بیماری‌های قلبی عروقی، آلزایمر، ای.ال.اس، و ام.اس نیز به یادگار مانده است. دکتر احمدی از معدود افرادی بود که با همت بلند، پایمردی و مقاومت، تحقیقات و پژوهش های بسیاری به منظور یافتن روش های درمانی برای بیماری های صعب العلاج مثل ام.اس، انواع سرطان ها و هپاتیت در دو دهه اخیر انجام دادند؛ این استاد گرانقدر در سمینارها، نمایشگاه‌ها و مجامع علمی و بین‌المللی متعددی شایسته اهدای مدال‌های طلا، نقره و برنز و نشان‌ها و دیپلم‌های افتخار شناخته‌ شدند، نشان‌هایی که همگی را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

برخی از آثار اهدایی:

 

1- مدال نقره نمايشگاه جهانی یوروکا

کسب شده در نمايشگاه جهانی اختراع، پژوهش و ابداعات صنعتی (یوروکا) برای كشف تأثير داروی حصاآ بر روی بیماری هپاتیت، بلژیک، 2009 میلادی.

 

2- مدال برنز نمايشگاه جهانی یوروکا

کسب شده در نمايشگاه جهانی اختراع، پژوهش و ابداعات صنعتی (یوروکا) برای كشف تأثير داروی حصاآ بر روی بیماران ایدزی، بلژیک، 2009 میلادی.

 

3- مدال طلای نمايشگاه بین‌المللی آيتكس 

کسب شده در نمايشگاه بين المللی اختراع، نوآوری و تكنولوژی (آيتكس) برای كشف تاثير داروی حصاآ بر روی بيماران اسکیزوفرنی، مالزی، 2009 میلادی.

 

4- مدال طلای نمايشگاه بین‌المللی آيتكس 

کسب شده در نمايشگاه بين المللی اختراع، نوآوری و تكنولوژی (آيتكس) برای كشف ضد سرطانی بودن داروی حصاآ، مالزی، 2010 میلادی.

مجموعه داران
محمدتقی صفار
محمدتقی صفار
محمدتقی صفار، متولد 1352 در مشهد، دارای مدرک کارشناسی ارشد باستان شناسی از دانشگاه تربیت مدرس تهران و کارشناس و پژوهشگر تاریخ ایران است که از سال 1389 طی چندین نوبت سکه‌های تاریخی و باارزشش را که هر کدام خاص و در عین حال نایاب می باشد، به موزه حرم امام رضا (ع) اهدا کرده است. سکه‌های ارزشمندی که تعداد آن ها بیش از 900 قطعه از سلسله های مختلف در فاصله زمانی ۵۰۰ سال پیش از میلاد تا ۱۱۶۱ قمری و نیز سکه‌های حکام محلی را شامل می شود. ایشان ۳۵ سال از عمر خود را برای یافتن هرکدام از سکه‌های مجموعه‌اش در سفر یا در بازارچه‌های قدیمی سکه و طلا گذرانده است. سکه‌هایی که هرکدام روند تحول سکه را در دوران‌ها و حکومت‌های مختلف روایت می‌کنند. همچنین آقای صفار از بیش از ده سال قبل با گنجینه سکه در شناسایی و مستندنکاری سکه‌های چکشی (به دلیل آشنایی با خط پهلوی و خط کوفی) همکاری مستمر دارند و مجموعه داران دیگر را نیز جهت وقف و اهدای سکه‌های مجموعه خویش به گنجینه رضوی تشویق می نمایند.

برخی از آثار اهدایی:

 

1- سکه درهم نقره ولایتعهدی امام رضا علیه السلام

سکه ولایتعهدی حضرت رضا (ع) از جنس نقره و ضرب نیشابور که توسط مأمون عباسی (198 تا 218 ق.) در سال 203 ق. ضرب شده و نمونه ای کمیاب و با ارزش است.

 

2- سکه دینار طلای هرمز اول ساسانی

سکه هرمز اول ساسانی (دوران فرمانروائی از 272 تا 273م.) ازجنس طلا و ضرب مرو (در ترکمنستان کنونی) (تنها نمونه سکه ضرب مرو که از این شاه تاکنون در جهان دیده شده است).

 

3- سکه دینار طلای ملکشاه سلجوقی 

سکه ملکشاه سلجوقی (465 تا 485 ق.) از جنس طلا و ضرب 474 ق. در اصفهان با برخورداری از کتیبه کامل آیت‌الکرسی

 

4- سکه درهم نقره حسن‌بن‌زید 

سکه حسن بن زید (250 تا 270 ق.) از سلسله زیدیه طبرستان از جنس نقره و ضرب ۲۶۸ ق. در جرجان (گرگان)

شخصیت ها
هنرمندان
ورزشکاران
دانشمندان
مجموعه داران
سایر
+
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)

معظمه له هزاران شی نفیس اهدایی شخصیت ها و مقامات کشورهای مختلف و همچنین هنرمندان و علاقه مندان به مقام معظم رهبری را طی سال های مختلف از 1373 تاکنون اهدا کرده اند.

مرحوم آیت الله عباس واعظ طبسی (تولیت فقید آستان قدس رضوی)

مجموعه ای نفیس از هدایای شخصیت ها به تولیت فقید آستان قدس رضوی

سید عباس عراقچی (معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه)

قالی تمام ابریشم افشان ترنجدار در سال 1392. (این قالیچه با قدمت 120 سال از سوی برادران عراقچی به نیابت از پدر مرحومشان اهدا شده است)

سید جلال الدین تهرانی (نايب‌التوليه آستان قدس رضوی)

مجموعه‌ای از لوازم و اشياء نجوم و اخترشناسی شامل تلسکوپ، اسطرلاب، سمت یاب، ساعت و ...

ناصرالدین شاه قاجار

در دورو طلا و نقره پیش روی مبارک حضرت در سال 1275 ق. و دو عدد زیارت نامه فولادی در سال 1299 و 1300 ق.

قوام الملک شیرازی

قرآن شماره 123 سال 1265 ق. 

محمدشاه قاجار

قرآن شماره 114 در سال 1259 ق.

دوست علی خان معیرالممالک

در دورو طلا و نقره پائین پای مبارک حضرت در سال 1248 ق.

فتحعلی شاه قاجار

شمشیر فولاد جوهری در سال 1224ق. 

شاه سلطان حسین صفوی

جای کلید ضریح مطهر و قرآن شماره 50 در سال 1119 ق / 1086 ش و ابریق فولادی در سال 1127 ق / 1094 ش

ابوالمظفر نورالدین محمد جهانگیر (پادشاه تیموری هند)

قرآن شماره 137 در سال 1014 ق.

شاه عباس صفوی

قرآن های منسوب به خط ائمه اطهار و قرون اولیه هجری در سال 1008 تا  1009 ق. و لوحه های طلا صندوق قبر مطهر در سال 1011 و 1012 ق / 1094 ش

سلطان ابراهیم قطب شاه

قرآن شماره 106 در سال 970 ق.

شاه طهماسب صفوی

کتیبه طلای مشبک و قلمزنی سوره انسان در سال 949 ق.

شاهرخ شاه تیموری

پنجره فولادی زرکوب در سال 817 ق / 793 ش

محمود فرشچیان

18 اثر نفیس نگارگری

مهدی فرخی

4 اثر نگارگری سرورنقاره ها، محفل آسمانی، تقرب، شکفتن

شکرالله صنیع زاده

تابلوی اذن دخول و قدح مسی میناکاری

رضا بدرالسماء

اثر نگارگری ضامن آهو

زهره مهانی منش

اثر نگارگری حدیث سلسه الذهب

یگانه قدیریان

اثر نقاشی دعای تحویل سال

حیدر نیکنام

آثار چوبی منبت کاری روی چوب گلابی

محمد رضا توسلی گلپایگانی

آثار چوبی منبت کاری

یدالله صفدرزاده حقیقی

قالی های هفت شهرعشق، دیدار با خالق یکتا، رمز هستی، بهشت، باغ مرجان ها، دنیای ماهی ها

فیض الله صفدرزاده حقیقی

قالی های بارگاه حضرت رضا علیه السلام، تصویری از شبستان مسجد وکیل شیراز، نمای کاخ چهل ستون و گلدسته الله اکبر

غلامرضا صفدرزاده حقیقی

قالی های بشریت، عقیق و شکارچرخ

نصرالله صفدرزاده حقیقی

قالی درگه ضامن آهو

غلامرضا تختی

36 عدد مدال، نشان و بازوبند در رشته ورزشی کشتی

علیرضا نصر آزادانی

27 عدد مدال در رشته ورزشی تکواندو

مجید خدایی

19 عدد مدال و کاپ در رشته ورزشی کشتی

علیرضا دبیر

15 عدد مدال و کمربند در رشته ورزشی کشتی

رضا رمضان زاده

11 عدد مدال، نشان و کاپ در رشته ورزشی کشتی

حسن یزدانی

9 عدد مدال المپیک و جهانی در رشته ورزشی کشتی

رضا سوخته سرایی

7 عدد مدال در رشته ورزشی کشتی

جبرئیل حسن اف (کشتی گیر تیم ملی آذربایجان)

5 عدد مدال المپیک و جهانی در رشته ورزشی کشتی

عبدالرضا کارگر

3 مدال به همراه یک بازوبند در رشته ورزشی کشتی

خداداد عزیزی

توپ طلای بهترین بازیکن فوتبال آسیا سال 1996م

کمیل قاسمی

مدال نقره کشتی آزاد– المپیک ریو ، برزیل 2016 م

مهدی طارمی

توپ طلای مرد سال فوتبال ایران فصل 96-95

بهداد سلیمی

مدال نقره مسابقات قهرمانی جهان 2017-وزنه برداری

علی هاشمی

مدال طلای مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان در کشور آمریکا

محمد رضا میرزایی

مدال طلای پرتاب نیزه پاراالمپیک آتلانتا آمریکا 1996م

صفحه بندی

  • صفحه جاری 1
  • صفحه 2
  • صفحه بعدی Next ›
  • آخرین صفحه Last »
امرالله احمدی

8 عدد نشان های طلا، نقره و برنز اختراعات 2010- 2009 ضد سرطان و هپاتیت

دانشجویان مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

6 تندیس، نشان و کاپ مسابقات بین المللی روبوکاپ

رضا صادقی

6 مدال طلا و نقره المپیاد ریاضی و کامپیوتر

سید امیر سادات موسوی

2 عدد مدال طلا و نقره مسابقات جهانی نجوم

حسن اکبری لایق

2 مدال نقره مسابقات جهانی اختراعات

محسن زاده کرمانی

مدال سی و سومین المپیاد جهانی فیزیک سال 2002م اندونزی

علی شریفی زارچی

مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال 2000 (1379) کشور چین

مسعود منصوری

مدال طلای مسابقات اختراعات 2011  ژنو و دیپلم افتخار

علی زینالی

مدال طلای المپیاد جهانی نجوم - اهدایی 1396

محمدتقی صفار

از سال 1389، تعداد بیش از 900 سکه نفیس و کمیاب از سلسله های مختلف ضرب شده در فاصله زمانی 500 سال پیش از میلاد تا 1161 ق. 

محمد سعید فواد وهبه

سال 1364، 1282 قطعه صدف و موجودات دریایی و سال 1390، 1544 قطعه صدف و موجودات دریایی

سید فربد مصنف

سال 1395، 63 عدد سکه نقره، 31 سکه مسی و60 عدد سکه برنز و سال 1396، 13 سکه نقره، 17 عدد سکه مسی و سال 1397، 11 سکه نقره، 110 سکه مسی

عبدالحسین زعفرانی

سال 1395، دو عدد پلاک نقره و سال 1396، دو مدال برنز و سال 1397، 150 سکه نقره و 3عدد سکه مس نیکل

علی اطاعت

سال 1395، 2 عدد سکه طلا و 6 عدد سکه نقره و سال 1396، 13 عدد سکه نقره و سال 1397، 53 عدد سکه نقره و 20 عدد سکه مفرغی

محسن مختارزاده

سال 1395، 24 سکه نقره و 2 سکه مغرغی و سال 1397، 68 عدد سکه نقره،266 عدد سکه مفرغی

جواد نوروزی

سال 1395، 30 سکه مفرغی و سال 1397، 66 عدد سکه مفرغی

حبیب اله عصاره

سال 1395، 400 برگ  اسکناس و سال 1396، 340 قطعه سکه

حامد عبداله پور

سال 1395، 90 برگ اسکناس و سال 1397، 14 برگ اسکناس و 10 سکه

عبدالله میرشکاری

انواع کوسه ماهی تاکسیدرمی، سر کوسه ماهی سرچکشی، سفره ماهی، مار دریایی، خرچنگ دریایی، لاک پشت تاکسیدرمی،سمور تاکسی درمی، ماهی فوگل تاکسیدرمی و حلزون تزیینی

مرتضی کوشکباغی

انواعی از صدف و حلزون، مارماهی تاکسیدرمی، اسبک دریایی، گل دریایی و مرجان دریایی

فخری فصیحی

بیست شی حوزه مردم شناسی و موزه ای در سال 1378

زهرا محسنی

آثار مرتبط با حوزه مردم شناسی شامل بادبزن حصيري پولک و یراق دوزی شده، سینی مسی ساده، مجمعه مسی کنگره دار، پارچ مسی، آفتابه مسی، تشت کنگره دار مسی در سال 1381 تا 1386

لیلا بهزادی پور

دوربین عکاسی کانن در سال 1397

محمدجواد تنگسیری

دوربین چشمی در سال 1397

محمد نوبری

قالی ویلهلم دوم- امپراطور آلمان در دوره معاصر

مهدی نوروز بیگی

مرجان دریایی شاخ گوزنی در سال 1388

مرتضی محمودی

تیغ اره ماهی در سال 1387

حجت شیردلان

گلوله توپ روسی در دوره معاصر

هاشم بیک

منبرخاتم در سال 1301ق / 1291 ش

اسحاق جدیدالاسلام

پایه شمعدان برنجی در سال 1260ق / 1223 ش

عبدالله خازن

3 عدد زیارت نامه فولادی در سال 1154ق /1223 ش

تازه ها

اهدای مدال های قهرمانی کیوکوشین جهان توسط ورزشکار طلبه اهل قم به موزه رضوی
اهدای مدال های قهرمانی کیوکوشین جهان توسط ورزشکار طلبه اهل قم به موزه رضوی
۱۳۹۹-۱۲-۱۱

محمدصاق قنبری قهرمان مسابقات رزمی، مدال های جهانی مسابقات کیوکوشین خود را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

وی بیان کرد: اهدای مدال ها و کاپ های قهرمانی نذری بود که برای کسب موفقیت در مسابقات قزاقستان رخ داد و نیت کردم بعد از موفقیت در این مسابقه مدال های قهرمانی را به ساحت مقدس رضوی هدیه کنم.

قنبری ادامه داد: در حال حاضر تمامی دستاوردهای ورزشی خود را به آستان مقدس رضوی اهدا کرده ام و از این به بعد نیز تمامی آنچه در این راه کسب خواهم کرد پیش کش به این آستان خواهد بود.

راهنما

من هم می خواهم واقف باشم !
راهنمای وقف

ترین ها

قدیمی ترین

قرآن ابن کثیر

این قرآن دارای 142 ورق به خط کوفی دوره تکامل و شامل جزء سیزدهم (از آیه 53 سوره مبارکه «یوسف» تا پایان سوره مبارکه «ابراهیم») به ایعاد 10/7 × 7/8 سانتی متر می باشد که توسط ابوالقاسم منصور بن محمد بن کثیر در 393 ق. وقف روضه منوره رضوی شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان قدیمی ترین اثر وقفی در موزه قرآن و نفایس در معرض نمایش قرار دارد.

قرآن وقفی ابن کثیر

نفیس ترین

کتیبه ‏های مشبّک طلا

این کتیبه ‏ها برای نصب بر ضریح مطهر در سال 949 ق. ساخته شده، شامل آیاتی از سوره انسان به خط ثلث است که با گل و بوته و نقوش اسلیمی درهم آمیخته و بر ورقه‏ های طلا به روش مشبک‏ کاری ساخته و در سال 957 ق. توسط شاه طهماسب صفوی وقف روضه منوره رضوی شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان نفیس ترین اثر وقفی در گنجینه تاریخ حرم رضوی در معرض نمایش قرار دارد.

کتیبه ‏های مشبک طلا

بزرگ ترین

تابلوی معرق عصر عاشورا

این تابلو به ابعاد 4 × 6 متر دارای شش قسمت مجزا و قابل اتصال است. مدت زمان کار روی اثر 26850 ساعت و تعداد قطعات آن 101250 قطعه از 30 نوع چوب می باشد که توسط محمد توانا در سال 1383 اهداء شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان بزرگ ترین اثر وقفی در موزه هدایای مقام معظم رهبری در معرض نمایش قرار دارد.

تابلوی معرق عصر عاشورا

کوچک ترین

قرآن کریم روی تراشه سیلیکونی

این قرآن روی تراشه سیلیکونی به ابعاد 1/8 × 1 سانتی متر با فن آوری نانو نوشته شده است که به مناسبت برگزاری نمایشگاه فناوری در حسینیه امام خمینی (ره) در سال 1387 به رهبر معظم انقلاب اهداء شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان کوچک ترین اثر وقفی در موزه هدایای مقام معظم رهبری در معرض نمایش قرار دارد.

قرآن کریم روی تراشه سیلیکونی

سنگین ترین

ضریح شیر و شکر

چهارمین ضریح مطهر رضوی از جنس طلا و نقره (ملمع) که معروف به شیر و شکر است توسط استاد محمدتقی ذوفن اصفهانی و زیر نظر مرحوم سید ابوالحسن حافظیان ساخته و در سال 1338 ش. بر مضجع مطهر حضرت رضا عليه‌السلام  نصب شد. ابعاد آن 405 × 306 × 330 سانتی متر و وزن تقریبی آن هفت تُن می باشد. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان سنگین ترین اثر وقفی در گنجینه تاریخ حرم رضوی در معرض نمایش قرار دارد.

ضریح شیر و شکر

.

.
مجموعه
موزه های آستان قدس رضوی
معرفی مجموعه موزه‌های آستان قدس رضوی

مجموعه موزه‌های آستان قدس رضوی با بیش از یک میلیون بازدیدکننده در سال یکی از بزرگترین و غنی ترین مجموعه‌های موزه‌ای در ایران است که بناهای تاریخی آن جلوه گر شش قرن تزئینات و معماری دوره اسلامی و اشیای تاریخی آن نشان دهنده انواع هنرها و صنایع دستی ساخته شده طی ده قرن گذشته می‌باشد.

خدمات

  • پایان نامه و پژوهش
  • دریافت وقف
  • بروشور

(museum) منو شبکه های اجتماعی

  • bale
  • eitaa
  • gap
  • instagram
  • soroush
  • whatsapp

شماره تلفن های تماس

Museum@aqr.ir

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است. هرگونه کپی برداری از سبک و قالب سایت غیرقانونی است.