آستان ملکوتی امام هشتم (ع) هر روزه، میزبان خیل عظیم زائران داخلی و خارجی است که از جایجای این کره خاکی برای عرض ارادت به پیشگاه امام رئوف(ع)، مهمان صحن و سرای حرم مطهر رضوی میشوند.
در بین شمار کثیر این زائران شیفته حضرت علیبنموسیالرضا(ع)، کم نیستند عاشقانی که آثار نفیس خود را وقف روضه رضویه میکنند. اشیای ارزشمندی که گاه میراث خانوادگی و یا هنر دستشان است. آثاری بیبدیل که موزههای آستان قدس رضوی، مکانی است برای تجلی ارادت خالصانه و پاک این واقفان هنردوست. طوری که در پشت ویترینهای شیشهای گنجینههای مختلف حرم مطهر رضوی، میتوان اشیاء هنری و تاریخی بسیاری را از نزدیک دید که نام واقفان بخشنده بر اتیکت کوچک آنها نقش بسته است.

واقفان و اهداکنندگان






تازه ها

محمدصاق قنبری قهرمان مسابقات رزمی، مدال های جهانی مسابقات کیوکوشین خود را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.
وی بیان کرد: اهدای مدال ها و کاپ های قهرمانی نذری بود که برای کسب موفقیت در مسابقات قزاقستان رخ داد و نیت کردم بعد از موفقیت در این مسابقه مدال های قهرمانی را به ساحت مقدس رضوی هدیه کنم.
قنبری ادامه داد: در حال حاضر تمامی دستاوردهای ورزشی خود را به آستان مقدس رضوی اهدا کرده ام و از این به بعد نیز تمامی آنچه در این راه کسب خواهم کرد پیش کش به این آستان خواهد بود.
راهنما
ترین ها
قدیمی ترین
قرآن ابن کثیر
این قرآن دارای 142 ورق به خط کوفی دوره تکامل و شامل جزء سیزدهم (از آیه 53 سوره مبارکه «یوسف» تا پایان سوره مبارکه «ابراهیم») به ایعاد 10/7 × 7/8 سانتی متر می باشد که توسط ابوالقاسم منصور بن محمد بن کثیر در 393 ق. وقف روضه منوره رضوی شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان قدیمی ترین اثر وقفی در موزه قرآن و نفایس در معرض نمایش قرار دارد.

نفیس ترین
کتیبه های مشبّک طلا
این کتیبه ها برای نصب بر ضریح مطهر در سال 949 ق. ساخته شده، شامل آیاتی از سوره انسان به خط ثلث است که با گل و بوته و نقوش اسلیمی درهم آمیخته و بر ورقه های طلا به روش مشبک کاری ساخته و در سال 957 ق. توسط شاه طهماسب صفوی وقف روضه منوره رضوی شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان نفیس ترین اثر وقفی در گنجینه تاریخ حرم رضوی در معرض نمایش قرار دارد.

بزرگ ترین
تابلوی معرق عصر عاشورا
این تابلو به ابعاد 4 × 6 متر دارای شش قسمت مجزا و قابل اتصال است. مدت زمان کار روی اثر 26850 ساعت و تعداد قطعات آن 101250 قطعه از 30 نوع چوب می باشد که توسط محمد توانا در سال 1383 اهداء شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان بزرگ ترین اثر وقفی در موزه هدایای مقام معظم رهبری در معرض نمایش قرار دارد.

کوچک ترین
قرآن کریم روی تراشه سیلیکونی
این قرآن روی تراشه سیلیکونی به ابعاد 1/8 × 1 سانتی متر با فن آوری نانو نوشته شده است که به مناسبت برگزاری نمایشگاه فناوری در حسینیه امام خمینی (ره) در سال 1387 به رهبر معظم انقلاب اهداء شده است. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان کوچک ترین اثر وقفی در موزه هدایای مقام معظم رهبری در معرض نمایش قرار دارد.

سنگین ترین
ضریح شیر و شکر
چهارمین ضریح مطهر رضوی از جنس طلا و نقره (ملمع) که معروف به شیر و شکر است توسط استاد محمدتقی ذوفن اصفهانی و زیر نظر مرحوم سید ابوالحسن حافظیان ساخته و در سال 1338 ش. بر مضجع مطهر حضرت رضا عليهالسلام نصب شد. ابعاد آن 405 × 306 × 330 سانتی متر و وزن تقریبی آن هفت تُن می باشد. این اثر نفیس هم اکنون به عنوان سنگین ترین اثر وقفی در گنجینه تاریخ حرم رضوی در معرض نمایش قرار دارد.
