گنجینه مدال موزه مرکزی آستان قدس رضوی با اختصاص ویترینی مجزا برای نمایش مدالها و نشانهای قهرمانی مرحوم غلامرضا تختی، به عنوان تنها موزه صاحب مجموعه مدالهای تختی، میراثدار این جهانپهلوان به شمار میرود.
معاون امور موزهها و ترویج میراث فرهنگی آستان قدس رضوی اعلام کرد: تاکنون بیش از هزار مدال، نشان، کاپ و تندیس ورزشی به موزه رضوی اهدا شده است که در حال حاضر افزون بر 352 قطعه اهدایی از 152 نفر در این موزه در حال نمایش است.
مهدی قیصرینیک با بیان اینکه جهانپهلوان تختی اولین مدالآور المپیک ایران است که برای ایران مدال طلا کسب کرد، مدالهای مرحوم تختی را با 36 قطعه، زینت این گنجینه خواند و تصریح کرد: مدال طلای المپیک 1956 استرالیا، دو مدال نقره المپیک 1952 فنلاند و 1960 رم، دو مدال طلای جهانی و یک مدال نقره جهانی، یک مدال طلای آسیایی و بازوبند پهلوانی سالهای 1335، 1336 و 1337، مهمترین نشانهای قهرمانی تختی در این ویترین است.
وی خاطرنشان کرد: اهدای مدالهای مرحوم تختی به موزه آستان قدس رضوی به درخواست این جهان پهلوان توسط خانواده وی در اواخر دهه 60، باعث پایهگذاری این گنجینه در موزه شد که پس از این حرکت بسیاری از ورزشکاران از این الگو پیروی کردند.
قیصرینیک همچنین با بیان اینکه بیشترین تعداد مدالهای در حال نمایش متعلق به قهرمانان کشتی است، اظهار داشت: علیرضا دبیر نیز یکی از کشتیگیرانی است که طی مراسم با شکوهی در سالهای اخیر تعداد 14 مدال قهرمانی و کمربند قهرمانی سال 1998 تهران را به موزه اهدا کرد.
لازم به ذکر است که غلامرضا تختی با یک مدال طلا و دو مدال نقره المپیک، دو طلا و دو نقره قهرمانی جهان و یک طلای بازیهای آسیایی، در فهرست برترینهای قرن فیلا در جایگاه سیزدهم قرار دارد. این ورزشکار محبوب در 17دیماه 1346 درگذشت.
گفتنی است، گنجینه مدال موزه مرکزی آستان قدس رضوی واقع در صحن کوثرحرم مطهر، با اختصاص 6 ویترین، مدالهایی از نامآوران عرصه پارالمپیک، کشتی، ورزشهای رزمی و نخبگان علمی را به نمایش گذاشته است.