ميراث فرهنگی، گردشگری و صنايع دستی خراسان رضوی از موزههای آستان قدس رضوی به دلیل تلاش برای ثبت آثار تایخی این موزه در فهرست میراث منقول ملی ایران تقدیر کرد.
در مراسمی با حضور کارشناسان موزه آستان قدس رضوی، مدیران ارشد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و جمعی از هنرمندان، موزه آستان قدس رضوی به دلیل ثبت 15 اثر موزهای موجود در این موزه در فهرست ميراث منقول ملی ايران، از سوی مديركل ميراث فرهنگی، گردشگری و صنايع دستی خراسان رضوی مورد تقدير قرار گرفت.
معاون موزههای آستان قدس رضوی در این خصوص توضیح داد: در سال جاری با هماهنگی ميراث فرهنگی، گردشگری و صنايع دستی تهران موضوع «زيارت» ثبت ميراث ناملموس مذهبی در سطح ملي شد تا مقدمات ثبت جهانی آن نيز فراهم شود.
وی افزود: در همين زمان، 15 اثر از آثار موجود در موزه شامل 5 نسخه از قرآنهای نفيس موجود در موزه قرآن و نفايس آستان قدس رضوی و 10 شيء موزهای گنجينه تاريخ حرم و گنجينه سكه موزه رضوی در فهرست ميراث منقول ملی ايران ثبت شده بود.
مهدی قیصرینیک با بیان اینکه این آثار در شهریورماه 1399 به ثبت ملی رسید، از قرآنهای این مجموعه نام برد و اظهار داشت: قرآن منسوب به دستخط امامعلی(ع)، قرآن خطی ابراهيم سلطان تيموری، قرآن خطي عبدالله طباخ هروی، قرآن خطی مُتَرجَم مشهور به قرآن قدس و اوراقي از قرآن بايسنقری از ميان قرآنهای موزه قرآن به ثبت ملی رسيده است.
وی همچنین یادآور شد: ضريح فولاد جوهری حرم مطهر، سنگ مقام حضرت رضا(ع)، درِ چوبی مسجد بالاسر، كتيبههای مشبك طلا مزين به سوره انسان نصب شده بر ضريح مطهر، كتيبههای طلای صندوق مرقد مطهر به خط عليرضا عباسی، محراب كاشی زرينفام پيش روی مبارك، پايه شمعدان دارالشفاء حرم مطهر رضوي، سنگاب خوارزمشاهی حرم مطهر، قديمیترين در چوبی حرم مطهر و سكه ولايتعهدی حضرت رضا(ع) ضرب نيشابور دیگر آثاری است که این موزه به دلیل ثبت ملی آنها مورد تقدیر قرار گرفته است.
قیصرینیک از انجام فرايند ثبت ملی20 اثر جدید خبر داد و گفت: انتظار داریم این 20 اثر نیز در سال آینده به ثبت ملی برسد.